Wat is functioneel testen
Als een applicatie wordt opgeleverd dient te worden getest of de applicatie ook daadwerkelijk doet wat het volgens het ontwerp zou moeten doen. Dit noemt men de functionele test of de functionele systeemtest.
Lees verder...
 

Wat is regressie testen
Testen stopt niet nadat een applicatie in productie is gegaan. Nadat een applicatie is gebouwd en getest wordt het in productie genomen en wordt het in beheer genomen. In deze fase zullen er regelmatig wijzigingen in het bestaande systeem worden aangebracht. Als gevolg van deze aanpassingen kan het gebeuren dat er ongewild fouten ontstaan in ongewijzigde delen. Dit heet regressie; de kwaliteit van het systeem gaat achteruit. Om dit te voorkomen dient er een regressietest te worden uitgevoerd.
Lees verder...

 

Wat is keten testen
Bij het ontwikkelen van nieuwe systemen is er vrijwel altijd sprake van interfaces met andere systemen. Vaak betreft dit ook organisatorisch verschillende afdelingen. Het integreren van een systeem met andere systemen en werkprocessen is een complexe en foutgevoelige taak. Ketentesten, ook bekend als end-to-end testing, doorlooptest en systeemintegratietest, is de testsoort die hiervoor wordt gebruikt.
Lees verder...

 
Wat is webclient testen
Het testen van webclients verschilt op veel punten van traditionele backoffice informatiesystemen. Een eerste verschil betreft de gebruikers. Bij reguliere toepassingen zijn de medewerkers meestal van de organisatie zelf. Dit geldt echter niet voor webclients. Hier zijn de gebruikers vaak zakelijke of particuliere klanten.
Lees verder...

 
Test4you kan u ondersteunen bij het ontzetten van elke gangbare testvorm en bij het ontwikkelen van een duidelijke teststrategie.